Kinderen en Echtscheiding

Psychodynamische therapie voor kinderen van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders hebben vaak last van gevoelens die niet fijn zijn. Door de scheiding is er verdriet, boosheid, angst en soms ook opluchting. Door middel van specifieke begeleiding leren zij hier beter mee om te gaan. Binnen de begeleiding wordt er gepraat, gebruik gemaakt van creatieve werkvormen, systemisch werken en het leren uiten van gevoelens.
 
 
Uitspraken van kinderen.
 
,,Ik zou willen dat de week 8 dagen had, dan was ik vier dagen bij mijn moeder en vier dagen bij mijn vader".
 
,,Als ik bij mijn vader en stiefmoeder ben geweest, en mijn moeder vraagt aan mij hoe het was, dan vertel ik het altijd minder enthousiast want dan ben ik bang dat mijn moeder anders verdrietig wordt".
 
,,Waar zouden ouders voor moeten zorgen als ze gaan scheiden? Dat kinderen twee huizen hebben waar zij zich veilig voelen ".
 
Het belang van hulpverlening aan kinderen van gescheiden ouders
Een echtscheiding is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis in hun leven. De juiste hulp en begeleiding hierbij is voor hen erg belangrijk. Het belang hiervan wordt nu gezien door de kinderombudsman en de Kamer.

''Hoewel het belang van het kind door alle betrokken bij een echtscheiding als belangrijk wordt ervaren, houden de partijen daar in de praktijk nog te weinig rekening mee. Van rechter tot advocaat tot ouders: iedereen moet verplicht worden het kind centraal te stellen. Nu is dat te vrijblijvend, zegt Dullaert"

Hij wil dat signalen van een aankomende vechtscheiding eerder worden gesignaleerd, dat ouders verplicht voorlichting krijgen over scheiden en kinderen, dat er eerder wordt ingegrepen en dat eenzelfde rechter de regie houdt over alle zittingen.''

(Bron NOS 'Verplicht hulp bij vechtscheidingen' http://nos.nl/artikel/630029-verplicht-hulp-bij-vechtscheiding.html)

Nieuwe intakes kunnen gepland worden vanaf 02-07-2024